E: info@irtcs.orgW: www.irtcs.org


ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ GRODAN®

Share it Please
ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ GRODAN®
ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΛΑΝΗΤΗΣ -ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

Το γεγονός ότι οι σημερινοί καταναλωτές απαιτούν κηπευτικά προϊόντα ασφαλή και φρέσκα δεν είναι πλέον κάτι που προκαλεί εντύπωση. Τα προϊόντα ποιότητας δεν αναπτύσσονται από μόνα τους. Απαιτούν μία συγκεκριμένη προσέγγιση που μάχεται συνεχώς να πετύχει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και την τιμή. Η κοινωνία μας επιμένει οι επιχειρηματίες να φέρουν ευθύνη για το κληροδότημα μας στις μελλοντικές γενιές.



Υδροπονική Καλλιέργεια: επαναστατική μέθοδος
Η Grodan έχει επιφέρει μια επαναστατική μέθοδο στο χώρο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, με την εισαγωγή υδροπονικών συστημάτων και καλλιεργητικών μεθόδων οι οποίες είναι ανεξάρτητες από το χώμα. Η Υδροπονία προσφέρει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να παράγουν ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ως αποτέλεσμα αυτής της μορφής καλλιέργειας, που είναι ευγενική με τη φύση ενώ ταυτόχρονα αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, είναι ο αυξανόμενος αριθμός των καλλιεργητών οι οποίοι στις καλλιεργητικές λύσεις της Grodan.

Οικονομία και ενδιαφέρον
Η υδροπονική καλλιέργεια στην κυριολεξία «ξεπήδησε από τη γη» πριν από τριάντα χρόνια περίπου.
Παγκοσμίως, ήταν προφανές ότι η εντατική καλλιέργεια πάνω από μία περίοδο του χρόνου, πλήρωνε βαρύ φόρο στο περιβάλλον. Υπήρχε επείγουσα ανάγκη για μία εναλλακτική λύση μιας και δεν ήταν πλέον αποδεκτό οι αγρότες να ρυπαίνουν το έδαφος.

Η υδροπονική καλλιέργεια σε Grodan, απαντά στην ανάγκη για μία εναλλακτική μέθοδο καλλιέργειας. Η ανακάλυψη του πώς να καλλιεργεί κανείς σε υλικά πετροβάμβακα άνοιξε έναν νέο δρόμο στην λαχανοκομία ενώ η ανάπτυξη του πετροβάμβακα ως ένα ιδανικό μέσο καλλιέργειας οδήγησε πραγματικά στο να αποτελούν τα προϊόντα της Grodan το ιδανικό υπόστρωμα. Σε περισσότερες από 50 χώρες σήμερα, τα προϊόντα της Grodan χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.


Η ανακάλυψη του πετροβάμβακα

Το Grodan έρχεται ως μία ιδανική εναλλακτική μέθοδος για καλλιέργεια χωρίς χώμα : είναι πετροβάμβακας, βγαλμένος από ηφαιστειακή πέτρα.

Ο πετροβάμβακας ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στη Χαβάη το 1850 όταν ανακάλυψαν ίνες πέτρας οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Mauna Loa. Αυτός ήταν ο τύπος ίνας που χρόνια αργότερα θα αποτελούσε τη βάση του πετροβάμβακα όπως υιοθετήθηκε από την Grodan για τις λύσεις υποστρώματος. Οι ιδιότητες του πετροβάμβακα τον καθιστούν ιδανικό μέσο καλλιέργειας των φυτών.Αυτό που οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να είχαν προβλέψει το 1850 ήταν ότι η ανακάλυψή τους θα έφερνε τόσο τεράστιες αλλαγές στην καλλιέργεια φυτών περίπου ενάμιση αιώνα μετά.

Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο φυτά όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κολοκύθια, φράουλες, μαρούλια, καρπούζια, πεπόνια, τριαντάφυλλα,ι ζέρμπερες κλπ καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό σε πετροβάμβακα.

Τα πλεονεκτήματα του πετροβάμβακα ως υπόστρωμα
Έχει ήδη αναφερθεί ότι ο πετροβάμβακας έχει ιδιότητες που τον κάνουν ιδιαίτερα ιδανικό για την καλλιέργεια των φυτών. Παρακάτω γίνεται μια σύντομη αναφορά στις πιο αξιοσημείωτες ιδιότητές του:

  • Ένα εξαιρετικά καθαρό και χωρίς ασθένειες ξεκίνημα
Ο πετροβάμβακας παράγεται στη θερμοκρασία 1.500 βαθμών Κελσίου, που τον καθιστούν υγιεινό και χωρίς μύκητες, βακτήρια και σπόρους ζιζανίων. Η ανάγκη για την χρήση φυτοπροστατευτικών προιόντων περιορίζεται στο ελάχιστο.
  • Απόλυτα εύκολος χειρισμός
Πέρα από την καθαρό και χωρίς ασθένειες ξεκίνημα της καλλιέργειας, ο πετροβάμβακας επιτρέπει στον καλλιεργητή να έχει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στην ανάπτυξη της καλλιέργειάς του. Ως αποτέλεσμα, ο καλλιεργητής μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς πόσο νερό και θρεπτικά στοιχεία χρειάζεται το φυτό ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξή του. Επιπλέον νερό ή περίσσευμα θρεπτικών στοιχείων μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα κλειστό σύστημα και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου μετά την απολύμανσή τους.
  • Εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμο
Η εταιρεία Grodan έχει εξαιρετικές λύσεις για χρησιμοποιημένο πετροβάμβακα. Ο ανακυκλωμένος πετροβάμβακας χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό για τούβλα ή σε άλλες εφαρμογές. Ως compost μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γλαστρικά φυτά ή ως εδαφοβελτιωτικό.

Ισχυρή επιχειρηματικότητα

Η Grodan υπήρξε για πολύ καιρό υπερασπιστής της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνθημα. Είναι το δόγμα της εταιρείας που διατηρεί τα συμφέροντα της εταιρείας σε ισορροπία με το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Οι μελλοντικές γενιές αξίζουν να κληρονομήσουν, τουλάχιστον, το υπάρχων περιβάλλον διαβίωσής μας.

Διάλογος με την κοινωνία
Για να αποκτήσει μία εταιρεία μία πραγματική εικόνα των δεδομένων, των αξιών και των επιθυμιών της κοινωνίας θα πρέπει να παραμένει επικεντρωμένη στις εξελίξεις εντός αυτής της κοινωνίας.

Η εταιρεία Grodan αναγνωρίζει τη σημασία του να είναι κανείς επικεντρωμένος σε αυτά τα θέματα και για χρόνια έχει διεξάγει έναν ανοιχτό διάλογο. Αυτό δίνει στην εταιρεία τη γνώση που απαιτείται έτσι ώστε να δημιουργήσει λύσεις για τους πελάτες της.

Φυσικά , η διατήρηση της ποιότητας του ίδιου του οργανισμού της Grodan είναι κάτι το απόλυτα δεδομένο σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Πιστοποίηση κατά ISO 9001 (παραγωγή), ISO 14000 , EMAS και ‘Milieukeur’ (περιβάλλον) και KIWA (Ολλανδία) που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και μία αξιόπιστη εικόνα του οργανισμού.

Grodan και Άνθρωπος
Ο καταναλωτής
Ως ένα υπόστρωμα για τα φυτά, ο πετροβάμβακας εξασφαλίζει τον εύκολο χειρισμό της καλλιέργειας, έχοντας σαν αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή ποιότητα των προϊόντων. Αυτό το φυσικό υλικό διασφαλίζει μία υγιή και χωρίς ασθένειες αρχή για την καλλιέργεια, καταλήγοντας σε μία εκπληκτική μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η Grodan έτσι μπορεί να συνεισφέρει στην παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και υψηλής ποιότητας προϊόντων για τον καταναλωτή.

Ο καλλιεργητής
Πέρα από το ενδιαφέρον της για το κέρδος των καταναλωτών, η Grodan δείχνει επίσης προσοχή στην κερδοφορία των πελατών της: τους καλλιεργητές.

Η εύκολη διαχείριση των υποστρωμάτων, το καθαρό και χωρίς ασθένειες ξεκίνημα της καλλιέργειας καθώς και η πολύ περιορισμένη ανάγκη για φυτοπροστατευτικά προιόντα, καταλήγουν σε μία άμεση συμβολή της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Επιπλέον, η εταιρεία Grodan προσφέρει στους καλλιεργητές το πλεονέκτημα ενός εύκολου συστήματος διαχείρισης της καλλιέργειας. Αυτοί είναι παράγοντες οι οποίοι, όλοι μαζί, συμβάλλουν σε μία εικόνα υπεύθυνης και οικονομικής επιχειρηματικότητας.

Ο άνθρωπος επίσης αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία Grodan συμπεριφέρεται στους ίδιους τους εργαζομένους τους. Η Grodan αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς της ως το πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο. Είναι αυτοί που δείχνουν μεγάλη διάθεση για πρωτοποριακές αλλαγές και ταυτόχρονα είναι αυτοί που τις πραγματοποιούν. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που μεταδίδουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, και δίνουν μορφή στα προσανατολισμένα στους πελάτες προϊόντα της Grodan.

Η Grodan μπορεί να δηλώσει με υπερηφάνεια ότι οι εργαζόμενοί της είναι πρωτοπόροι στον τομέα τους, ενώ τα τρέχοντα προγράμματα ανάπτυξης διασφαλίζουν ότι θα κρατήσουν αυτή τη θέση.

Grodan και Πλανήτης
Η υπεύθυνη παραγωγή πετροβάμβακα δίνει την ακριβή εικόνα μίας εταιρείας που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον με την πιο ευρεία έννοια της φράσης. Η παραγωγή του πετροβάμβακα για παράδειγμα, καταλήγει σε μία επιβάρυνση του περιβάλλοντος που ισοδυναμεί σε μεγάλο βαθμό με αυτήν μίας απολύμανσης μίας παρόμοιας ποσότητας χώματος. Το πραγματικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της διαδικασίας παραγωγής των υποστρωμάτων από πετροβάμβακα, ωστόσο, βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ίδιας της καλλιέργειας της εσοδείας η οποία ξεκινά σωστά από την αρχή αυτής της διαδικασίας καλλιέργειας- που, σε αντίθεση με το χώμα, είναι απαλλαγμένο από ασθένειες κάτι που δεν καθιστά πλέον απαραίτητη την αποστείρωση του μέσου καλλιέργειας.
Επιπλέον η καλλιέργεια σε πετροβάμβακα εξασφαλίζει στον καλλιεργητή μία εξαιρετικά υψηλή απόδοση λαχανοκομικών και ανθέων υψηλής ποιότητας.

Ο κλειστός κύκλος
Το υπόστρωμα από πετροβάμβακα μπορεί να παρομοιαστεί με έναν κλειστό κύκλο. Η διαδικασία παραγωγής, η χρήση και η συλλογή χρησιμοποιημένου υποστρώματος πετροβάμβακα μπορούν μαζί να θεωρηθούν ως μία απολύτως εύκολη διαδικασία διαχείρισης με τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
  •  Οποιεσδήποτε προσβολές ή ασθένειες που εμφανίζονται στην καλλιέργεια μπορούν γενικά να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά με βιολογικά σκευάσματα.
  • Τα φυτοπροστατευτικά προιόντα δεν κατακρατούνται από το υπόστρωμα πετροβάμβακα και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρότερες δόσεις τέτοιων ουσιών, συχνά τόσο μικρές όσο το 1/5 της δοσολογίας που χρειάζεται συνήθως.
  • Το υπόστρωμα του πετροβάμβακα καθιστά πραγματικότητα την πιθανότητα του κλειστού συστήματος καλλιέργειας, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια νερού και θρεπτικών στοιχείων.
  • Στην καλλιέργεια σε υπόστρωμα πετροβάμβακα χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια από αυτήν που χρησιμοποιείται από αυτή στο χώμα.
  • Η καλλιέργεια που δεν έχει ως βάση το χώμα συμβάλλει επίσης εξαιρετικά στην επίλυση του προβλήματος της διάθεσης της κατάλληλης επιφάνειας για εντατική καλλιέργεια, η οποία μειώνεται σταθερά.

Υποπροϊόντα
Πέρα από την παραγωγή και την χρήση του υποστρώματος από πετροβάμβακα της Grodan, υπάρχουν και τα υποπροϊόντα. Τι συμβαίνει με το χρησιμοποιημένο υπόστρωμα πετροβάμβακα; Απλό: Το υπόστρωμα πετροβάμβακα είναι εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμο.

Έτσι θα είναι άμεσα προφανές ότι η Grodan επιτυγχάνει στην πορεία της προς λύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η εταιρεία δικαίως υπερηφανεύεται για τις Πιστοποιήσεις που της έχουν απονεμηθεί γαι το Περιβάλλον.

ΛΥΣΕΙΣ (Solutions)
Η Grodan παρέχει καινοτόμες λύσεις καλλιέργειας που αποτελούνται από το καθαρό και ελέγξιμο υπόστρωμα πετροβάμβακα σε συνδυασμό με τις συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες - διαδικασίες που διενεργούνται με στενή συνεργασία με τους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο.

  1. Προιόντα πετροβάμβακα
Το Grodan παρέχει μια σειρά από πλάκες, κύβους και κυβάκια που είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών, ανεξάρτητα από τη χώρα ή την ήπειρο που βρίσκονται. Οι προδιαγραφές των προϊόντων εστιάζουν στις ιδιότητες όπως η στρατηγική ποτίσματος, ο έλεγχος των καλλιεργειών (αναπαραγωγική/βλαστική ανάπτυξη), η ανάπτυξη της ρίζας στην πλάκα, το εύρος ελέγχου της Περιεκτικότητας σε Υγρασία (WC%) και της Ηλεκτρικής αγωγιμότητας (EC), η σταθερότητα, η ευκολία (ποσοστό) του επαναγεμίσματος, η διάρκεια χρήσης (μονοετή ή πολυετή), ο βαθμός διύγρανσης της πλάκας. Τα προιόντα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι τα παρακάτω :
GRODAN® CLASSIC
Στεγνότερη πλάκα για ευκολότερη γέμισμα με νερό.Το slab Classic είναι το ιδανικό υπόστρωμα για καλλιεργητές που προσβλέπουν σε μία πιο στεγνή πλάκα, εύκολο γέμισμα με νερό και εγγυημένα άριστη σοδειά. Η πλάκα (slab) Classic παραμένει κάπως πιο στεγνή εξαιτίας των χοντρών ινών της και την οριζόντια ινώδη δομή της- η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη αναπαραγωγική ανάπτυξη της καλλιέργειας.

Χαρακτηριστικά προϊόντος
  • Μονοετές και Πολυετές slab
  • Διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων
  • Οριζόντια ινώδης δομή
  • Εύρος ελέγχου περιεκτικότητας νερού: 60%-70%
  • Εξαιρετική φυσική διανομή της υγρασίας σε ολόκληρο το βάθος και πλάτος του slab
Πλεονεκτήματα:
  • Στεγνότερη πλάκα 
  • Εύκολη γέμισμα με νερό γρήγορη αποστράγγιση
  • Αναπαραγωγική ανταπόκριση της καλλιέργειας
  • Προνομιακή τιμή
  • Αποδεδειγμένη αξιοπιστία
GRODAN® EXPERT
To Expert αποτελεί την καλύτερη βάση για καλλιεργητές που προσβλέπουν σε μία ταχεία έναρξη της ανάπτυξης, σε μία καλλιέργεια χωρίς προβλήματα και σε ένα υπόστρωμα με σταθερότητα έως το τέλος της συγκομιδής.

Χαρακτηριστικά προϊόντος
  • Μονοετές και Πολυετές slab
  • Διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων
  • Κάθετη ινώδης δομή
  • Εύρος ελέγχου περιεκτικότητας νερού: 60%-75%
  • Φυσική διανομή της υγρασίας σε ολόκληρο το βάθος και πλάτος του slab
Πλεονεκτήματα:
  • Γρήγορο ρίζωμα
  •  Βλαστική ανάπτυξη στην αρχή της καλλιέργειας
  • Επιπλέον σταθερότητα λόγω της ινώδους δομής
  • Προνομιακή τιμή
  • Αποδεδειγμένη αξιοπιστία
GRODAN® MASTER
Το Master είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό υπόστρωμα για καλλιεργητές που επιθυμούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναπαραγωγικής και βλαστικής ανάπτυξης των φυτών τους ώστε να έχουν εξαιρετικές καλλιέργειες.

Χαρακτηριστικά προϊόντος
  • Μονοετές και Πολυετές slab
  • Διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων
  • Μοναδική δύο επιπέδων ινώδης δομή : ένα πιο στέρεο ανώτερο στρώμα σε σύγκριση με το κατώτερο
  • Εύρος ελέγχου περιεκτικότητας νερού: 50%-80%
  • Εξαιρετική διανομή της υγρασίας σε ολόκληρο το βάθος του slab
Πλεονεκτήματα
  • Έλεγχος της αναπαραγωγικής και βλαστικής ανάπτυξης των φυτών με το πλεονέκτημα του μεγάλου εύρους ελέγχου
  • Ανάπτυξη της ρίζας σε ολόκληρο τον όγκο της πλάκας
  • Αποτελεσματική διαχείριση της Ηλεκτρικής Αγωγιμότητας (EC)
  • Γρήγορο επαναγέμισμα
  • Βέλτιστη παραγωγή και ποιότητα
2. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Η Grodan παρακολουθεί και συμβουλεύει τους καλλιεργητές μέσω του συμβουλευτικού της οργανισμού SUBSTRATUS και/ή των κατα τόπους εξουσιοδοτημένων τεχνικών οργανισμών (authorized technical bodies). Οι σύμβουλοι Grodan χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να προσφέρουν στους καλλιεργητικές συμβουλές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε καλλιεργητή, μέσω της εμπειρίας και της γνώσης που έχει συσσωρευτεί και ταξινομηθεί από χιλιάδες παραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις προσωπικές επαφές και επιτόπου επισκέψεις, η Grodan χρησιμοποιεί επίσης τα τεχνικά φυλλάδια, τα ενημερωτικά δελτία, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Διαδίκτυο, τα CD-ROMS, fax και το SMS.

3. Υποστηρικτικές Υπηρεσίες
Η Grodan έχει μια ποικιλία υπηρεσιών για την υποστήριξη των προιόντων της, όπως :

  • Ο Μετρητής Περιεκτικότητας Υγρασίας (WCM)
Το υγρασιόμετρο GRODAN® αποτελεί παγκόσμια καινοτομία στην καλλιέργεια των υποστρωμάτων. Πρόκειται για έναν φορητό μετρητή που όχι μόνο μετράει αλλά και καταγράφει / αναλύει στατιστικά τις παρακάτω παραμέτρους:
  1. Περιεκτικότητα του υποστρώματος σε υγρασία. Η ικανότητα της άμεσης μέτρησης της περιεκτικότητας σε υγρασία στο περιβάλλον της ρίζας, αποτελεί όπλο του παραγωγού στην περαιτέρω αύξηση της ποσότητας & ποιότητας των παραγομένων προϊόντων. Σε συνδυασμό με την γνώση (αποτέλεσμα του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης) της βέλτιστης υγρασίας (ανάλογα της καλλιέργειας , στάδιο της καλλιέργειας και εποχής) του υποστρώματος η δυναμική των καλλιεργειών αυξάνεται αισθητά. 
  2.  Ηλεκτρική Αγωγιμότητα του θρεπτικού διαλύματος στο υπόστρωμα. Βασική παράμετρος για τον έλεγχο της θρέψης – άρδευσης.
  3. Θερμοκρασία υποστρώματος.
Παραλλαγή του μηχανήματος αυτού μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε υπολογιστή (computer) άρδευσης, ώστε να ρυθμίζονται τα ποτίσματα ανάλογα της επιθυμητής υγρασίας του υποστρώματος (αντικαθιστά τον χρονοδιακόπτη).
Μέσω της περιεκτικότητας σε υγρασία μέσα στο υπόστρωμα, ο κάθε χρήστης μπορεί να κατευθύνει τα φυτά από τη βλαστική φάση στην αναπαραγωγική και το αντίστροφο.  

GROW NOW
Το GROW NOW είναι μια συμβουλευτική υπηρεσία η οποία βασίζεται σε ηλεκτρονική διαχείριση στοιχείων της καλλιέργειας. Έχει δύο κατευθύνσεις:
  • To Grownow Watermanagement που περιλαμβάνει την άριστη διαχείριση της στρατηγικής των αρδεύσεων. Γίνεται συλλογή στοιχείων είτε από τον παραγωγό είτε από τον υπολογιστή διαχείρισης του κλίματος μιάς θερμοκηπιακής μονάδας και τροφοδοτείται το πρόγραμμα. Μέσω γραφικών παραστάσεων γίνεται εύκολα η σύγκριση της κατάστασης της καλλιέργειας με την ιδανική και παρέχονται συμβουλές για την πλήρη αξιοποίηση των αρδεύσεων (ποσότητα, συχνότητα, αναπαραγωγική φάση, βλαστική φάση κλπ)
  • To Grownow Company Comparison που περιλαμβάνει συλλογή στοιχείων από διάφορες θερμοκηπιακές μονάδες και κάνει συγκρίσεις μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο. Γραφικές παραστάσεις δίνουν την απόκλιση με τις ιδεατές συνθήκες αλλά και μεταξύ των μονάδων ώστε να γ΄λινουν οι διορθωτικές κινήσεις.


 About Author: Ευάγγελος Ν. Δρίμτζιας
Ixxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx